U bezoekt momenteel de website van Philips lighting. Er is een gelokaliseerde versie voor u beschikbaar.
Suggesties

    Hoe kiest u de juiste spots?

    Maak uw keuze met onze tips

    Inbouwspots

    Spotjes zijn er in allerlei soorten en maten. Dat komt door de diverse stijlen en de verschillende mogelijkheden van spots. Maar waar let u op bij het kiezen van spots? Hoe kiest u bijvoorbeeld de juiste inbouwspot? Het is belangrijk na te denken over hoe u de verlichting wilt gebruiken. Zo zijn vaste spots een goede keuze als algemene verlichting. Of breng met richtbare spots juist accenten aan om het oog te trekken naar bepaalde eyecatchers in uw woning. Daarnaast kunt u kiezen voor een dimmer waarmee u op ieder moment de sfeer van uw ruimte bepaalt. Met een dimmer verandert u namelijk eenvoudig de licht- en kleurintensiteit van uw verlichting. En dan zijn er nog verschillende lichtbronnen en energiezuinige technieken, zoals LED, halogeen en spaarlampen.

    Wilt u zien wat de mogelijkheden zijn met spots? Bekijk de inbouwspots van Philips.

    Kies uw spot in vijf stappen


    1. Lichtbron

    Halogeenspots en LED-spots geven bundels van licht waarmee u specifieke plaatsen of voorwerpen verlicht. Ook wordt LED veel toegepast als subtiel lichtaccent voor uw oriëntatie en veiligheid, bijvoorbeeld bij gangen en trappen. Spaarlampen verspreiden juist een gelijkmatiger licht en zijn daardoor zeer geschikt als algemene verlichting.


    2. Vast of richtbaar

    Vaste spots zijn zeer geschikt als algemene verlichting. Met een spot die u kunt richten brengt u accenten aan in uw woning.

    3. Inbouwafmeting
    Wat zijn de afmetingen van de spot en het boorgat? Wat is de inbouwdiepte? En welke minimale afstand is er nodig tussen spots onderling?


     

    4. Transformator of niet?
    Sommige spots zijn voor 230V en andere voor 12V. Kies voor een transformator om de spots van 12V op de normale netspanning aan te sluiten. Bij meerdere spots op één transformator is het belangrijk dat de transformator voldoende capaciteit heeft.


    5. Brandbare omgeving?
    Let ook op de omgeving waarin u de spots monteert. Is het materiaal brandbaar of niet? Wilt u dat de spots veilig zijn in de buurt van isolatiemateriaal?

    Meest populaire inbouwspots


    Philips Inbouwspots monteert u eenvoudig zelf. Daarvoor hebt u alleen wat basisgereedschap nodig en wat handigheid. De inbouwspots van Philips zijn dimbaar en eventueel te richten op specifieke plekken of voorwerpen. Er zijn ook inbouwspots met een vaste lichtbundel naar beneden.

    Bekijk alle spots

    10 stappen voor de installatie van uw inbouwspot


    1. Veiligheid voorop! Schakel de stroom uit van de groep waaraan u werkt.
    2. Volg altijd het installatievoorschrift zoals geleverd bij uw inbouwspot.
    3. Maak een boorgat in het plafond met het juiste boorformaat. Zorg dat de boorgaten van meerdere spots in lijn zijn met elkaar. Wilt u een inbouwspot vervangen? Kies voor een spot die geschikt is voor het bestaande boorgat.
    4. Schroef het contactdoosje open.
    5. Sluit de kabels aan met behulp van de lusterklem. U kunt meerdere inbouwspots parallel schakelen voor gelijktijdige bediening.
    6. Check of er geen koperdraad meer zichtbaar is.
    7. Schroef het contactdoosje goed dicht.
    8. Schuif de spot in het boorgat door de veren samen te drukken.
    9. Schakel de stroom aan.
    10. Uw inbouwspot is klaar voor gebruik.

    Bekijk alle spots